30-jarig jubileum Oerlikon Balzers Coating – Metal forming expert dag

30-jarig jubileum Oerlikon Balzers Coating – Metal forming expert dag

29 september 2022

Thema: Metal forming: Tijdens het bezoek aan het Oerlikon coating center in Sint-Truiden wordt door middel van een inspirerende fabrieksrondleidingen en verscheidene presentaties inzicht geboden in de nieuwste coatingtechnologieën en branchetrends

Datum: donderdag 29 september 2022

 

Al drie decennia biedt Oerlikon coatingdiensten met eersteklas producten en technische ondersteuning.  

Het bedrijf nodigt de FDP leden uit bij hun 30-jarig jubileum van het Oerlikon Balzers België klantencentrum voor de Metal Forming dag.

 Gedurende deze dag zal Punch Metals (een toeleverancier van truck fabrikanten) vertellen over hun ervaringen met tool coatings en zal Tata Steel een techologische update geven over nieuwe staalsoorten, tribologie en persgereedschappen en hoe deze optimaal samen gaan. Tijdens de rondleiding zal je in de praktijk kunnen zien wat verschillende coating technieken kunnen doen voor het efficiënt vervormen van metaal en het voorkomen van tooling slijtage.

Oerlikon zal gedurende de week van 27 september nog een aantal thema dagen hebben. Mochten deze beter aansluiten bij uw agenda of bij de kennis waar je naar op zoekt bent, dan kun je je ook opgeven voor een van deze dagen via de website van Oerlikon Balzers.

Hieronder de thema’s per dag:

 • 27/09 Cutting
  Difficult to cut material
 • 28/09 Plastics forming
  Wear behavior in glasfiber injection
 • 29/09 Metal forming
  Reducing crack formation during draw process
 • 30/09 General engineering
  The Benefits of PVD coatings for a sustainable industry