Thema-middag: Nooteboom Trailers B.V. – Wijchen

Thema-middag: Nooteboom Trailers B.V. – Wijchen

19 mei 2022

Thema: Communiceren en Automatiseren met de productiedata in het 3D-Model.

Nooteboom Trailers B.V., familiebedrijf opgericht in 1881, is een internationale onderneming die haar klanten integrale speciaal transport oplossingen biedt op het gebied van uitzonderlijk wegvervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt de hoogste kwaliteit trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton. Bekijk de bedrijfsfilm hier: Nooteboom Components

Bij Nooteboom werkte de engineer vooral aan nieuwe trailers ontwikkelen, de trailers productierijp maken en de klantspecifieke productietekeningen uitwerken. Iedere dag werd er een x-aantal nieuwe 3D-modellen en tekeningen vrijgegeven. Traditioneel was de kwaliteit en maakbaarheid van het onderdeel afhankelijk van de kennis en ervaring van de engineer. Fouten in de engineering leidden bij de inkoop en fabricage van onderdelen tot onnodige stappen en verspillingen in het proces. In het ergste geval leidden de fouten tot aanpassing van onderdelen tijdens de montage.

Nooteboom heeft alle kennis en ervaringen op de werkvloer, met betrekking tot maak- en betaalbaarheid van een plaatwerk onderdeel, digitaal vertaald naar de 3D-CAD-omgeving. Iedere engineer (junior of senior) kan nu zijn eigen plaatwerk onderdeel ontwerp met een druk op de knop automatisch valideren op maakbaarheid en kostprijs. Dit levert op de werkvloer direct goede maakbare onderdelen op. Daarnaast exporteert Nooteboom de benodigde productiedata direct uit het 3D-CAD-model als input voor het lasersnijden, kanten en voor het maken van de robotlasprogramma’s.

Tijdens de workshop op donderdag 19 mei laten Nooteboom Trailers, Automise en Vosteq zien, welke bedreigingen en kansen zij voor maakbedrijven herkennen en delen hun visie op waar het in de toekomst naartoe gaat.

Met Automise werkt Nooteboom aan de implementatie van het automatisch offline programmeren van de lasrobot. Met Vosteq werkte Nooteboom aan het optimaliseren van het productieproces in de conservering en aan een nieuw productieplan en -strategie in de assemblage.

Nooteboom, Automise en Vosteq willen u in deze workshop meenemen in de transformatie. Bij voorkeur aan de hand van een 3D-ontwerp van een samenstelling (8 verschillende sheetmetal delen) van een ontwerp van Nooteboom. De vraag aan u als deelnemend bedrijf is om deze samenstelling te beoordelen op maakbaarheid en een prijs te maken voor de productie van dit ontwerp. Wij zullen de door u aangeleverde data anoniem houden.

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag deelnemen aan deze workshop? Meld u dan aan door het invullen van het aanmeldformulier onder de knop 'aanmelden'. Vervolgens vragen wij u per mail naar uw functietitel en of u deel wilt nemen aan de analyse van de 3D-samenstelling. Zo ja, dan ontvangt u daarna van Nooteboom de benodigde informatie.

Door deelname aan deze analyse wordt de workshop voor u interactief en komt u wellicht tot geheel nieuwe inzichten. Onder de aan de analyse deelnemende bedrijven verloten wij een vrijblijvende diagnose naar mogelijke verbeterstappen bij uw bedrijf op locatie.

We zien jullie graag op donderdag 19 mei 2022.

Programma:

Tijd

Omschrijving

Spreker

Bedrijf

Functie

13:30 – 14:00

Inloop bij Nooteboom     

     

14:00 – 14:15

Welkom bij Nooteboom

Raymond Belderink

Nooteboom

COO

14:15 – 14:45

De transformatie

Harry van de Vosse

Vosteq

CEO

14:45 – 15:15

Productiedata in CAD

Eduard Piguillet

Nooteboom

Production Engineer

15:15 – 15:30

Pauze

     

15:30 – 16:00

Robotiseren vanuit CAD

Sander Oude Vrielink

Automise

CEO

16:00 – 16:30

Rondleiding Nooteboom

     

16:30 – 17:00

Vragenronde

     

17:00 – 18:00

Borrel

     

Datum en locatie
Donderdagmiddag 19 mei 2022
Locatie: Nooteboom Trailers B.V., Nieuweweg 190, 6603 BV  WIJCHEN

Deelname aan de bijeenkomst is voor FDP-leden en Teqnow-leden kosteloos. Niet leden betalen € 60,-.
Het aantal deelnemers is gemaximeerd tot 50. Bij overschrijving van dit aantal hebben FDP-leden voorrang.
Uw aanmelding is pas definitief nadat u een bevestigingsmail van ons heeft ontvangen. Deze bevestigingsmail wordt begin mei verstuurd.