FDP nieuwsbrief februari 2021

Datum: 18-02-2021

Eerste ervaringen binnen FDP - Egbert Jansen blikt terug op 10 maanden FDP
Toen ik ca 10 maanden geleden het stokje bij FDP overnam van Frederik Lodeizen, had ik geen idee dat het jaar 2020 zo sterk gedomineerd zou worden door de Coronapandemie.

Federatie Metaalplaat
Overlijden Eduard Rutten van Metes
Maandag 15 februari kregen wij het droevige bericht dat Eduard Rutten na een ziekbed was overleden. Wij kennen Eduard als een actief lid van het bestuur van de Federatie Metaalplaat en een innemend mens met oog voor vernieuwingen.

Federatie Metaalplaat
Serie webinars over digitalisering - terugblik
Digitalisering is al belangrijk maar gaat een steeds dominantere positie in de industrie krijgen. In een drietal webinars is het thema digitalisering behandeld.

Federatie Metaalplaat
Webinarserie over Staalproductie
Op dit moment organiseert FDP samen met Tata Steel een 5-tal webinars met als thema: Staalproductie.

Federatie Metaalplaat
Brainstorm met FDP-achterban
Om de FDP focus voor de komende jaren vorm te geven hebben we een brainstorm gedaan met vertegenwoordigers uit de FDP-achterban.

Federatie Metaalplaat
Onderwijs - oZone
Op de website is  een link naar de voordeur van de leeromgeving van oZone opgenomen, na (gratis) registratie is het publieke deel van oZone beschikbaar, hierop staan inmiddels meer dan 150 cursussen inclusief kennistoetsing op MBO+ niveau.

Federatie Metaalplaat
Industry 4.0 - in samenwerking met TNO
Zoals eerder genoemd zal digitalisering een steeds belangrijkere rol gaan spelen, ook in het MKB. TNO start in dit voorjaar een programma ’10 keer klaar voor Industrie 4.0’.

Federatie Metaalplaat
FDP-webiste vernieuwd
Eind 2020 is de FDP-website volledig gemoderniseerd. FDP-leden worden hier prominenter vermeld. Wilt u controleren of uw gegevens nog correct zijn? www.fdp.nl/leden. Wijzigingen kunt u mailen naar info@fdp.nl, denk hierbij ook aan uw bedrijfslogo.

Federatie Metaalplaat