FDP nieuwsbrief april 2022

Datum: 06-04-2022

Introductiewoord van Gert Jan Arlman
Beste FDP-leden,
Vanaf de start van dit jaar heb ik de rol van Egbert Jansen als directeur van de FDP overgenomen. Hierbij wil ik starten met Egbert te bedanken voor het goede werk dat hij heeft gedaan voor de FDP.

Federatie Metaalplaat
Afscheid Egbert Jansen
Afscheid Egbert Jansen
Aangezien ik de pensioengerechtigde leeftijd in oktober 2022 bereik en hiervoor mijn vakantiedagen ga opmaken, heeft Gert Jan Arlman het FDP-stokje per 3 januari overgenomen.

Federatie Metaalplaat
Agenda komende maanden
Webinar: 10x klaar voor Industry 4.0
Bedrijfsbezoek Nooteboom Trailers B.V. in Wijchen.

Federatie Metaalplaat
25 jaar FDP
Dit jaar is een speciaal jaar voor FDP, aangezien de federatie dit jaar 25 jaar bestaat.
Na de zomer zullen we een bijeenkomst organiseren met als thema ‘terugkijken op 25 jaar FDP en 25 jaar vooruitkijken’. Hierbij zullen we stilstaan bij

Federatie Metaalplaat
Terugblik op webinar ‘Toepassen van voorgelakt staal in industriële applicaties’
Coen van Gorp heeft namens ECCA een webinar verzorgd over het toepassen van voorgelakt staal in industriële applicaties. De goedbezochte webinar heeft bij een aantal leden tot nieuwe inzichten geleid en tot een aantal interessante vervolgdiscussies.

Federatie Metaalplaat
Tags
Verminderde zoektijd naar gereedschappen en (half)fabricaten. 
Sinds enige tijd is er contact met Moniott. Moniott maakt slimme IoT oplossingen die bedrijven helpt besparen op de inkoop en zorgt voor blije werknemers. 

Federatie Metaalplaat
ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group
De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate van automatisering, digitalisering

Federatie Metaalplaat
Wilvo breidt verder uit
Wilvo breidt verder uit
Wilvo Groep neemt van den Broek over (na eerdere overname van Iteq in 2021) Wilvo groep heeft Vanden broek overgenomen. Met deze stap zet de Wilvo Groep in op extreme precisie op het gebied van verspanen.

Federatie Metaalplaat
Heurkens & van Veluw verandert naam definitief in Dumaco Oss
Heurkens & van Veluw valt al een aantal jaar onder de Dumaco groep. Sinds een aantal weken heeft het bedrijf er voor gekozen haar naam ook definitief te veranderen in Dumaco Oss.

Federatie Metaalplaat