logo Federatie Dunne Plaat
Home Niet-verspanende bewerkingstechnieken Plaatmateriaal Gereedschappen Colofon
Gereedschappen | Omvormen | Kanten | Universal Press Brake concept

Universal Press Brake Concept
 
Tot nu toe worden nieuwe kantpersen doorgaans standaard uitgerust met een van de gangbare gereedschapssystemen. De daarvoor benodigde specifieke opnames worden in de boven- en onderbalk geïntegreerd. Deze benadering heeft nogal wat (nadelige) consequenties voor zowel de machinebouwer als de gebruiker. Van de machinebouwer vergt het aanbrengen van de gereedschapspecifieke opname veel extra bewerkingen, die bovendien met de hoogste graad van nauwkeurigheid moeten worden uitgevoerd om zowel in de x- als y-richting een optimale rechtheid en parallelliteit te kunnen garanderen.
Voor de gebruiker geldt dat hij gedurende de hele levensduur van de kantpers gebonden is aan een specifiek gereedschapssysteem. Bij overstap naar een machine met een alternatief gereedschappensysteem is de kans groot dat de oude voorraad aan gereedschappen overbodig en onbruikbaar wordt. Speciale tussenstukken zijn nodig om de oude gereedschappen toch nog te kunnen gebruiken. Al met al weinig flexibiliteit en hoge voorraadkosten.


Keuzevrijheid
Vanuit de gedachte dat gebruikers te allen tijde de vrijheid moeten hebben om te kunnen kiezen voor het systeem van hun keuze heeft Wila haar Universal Press Brake Concept ontwikkeld. Dit concept kan (na zaken als bombering en Safety-Click) worden beschouwd als de jongste doorbraak als het gaat om kwaliteit en productiviteit van het buigen met behulp van kantpersen.
Bij het Universal Press Brake Concept levert de machinebouwer zijn kantpers af met een vlakke boven- en onderbalk, uitsluitend voorzien van schroefgaten waarmee het klemsysteem aan de balk kan worden bevestigd. Over de hele machinelengte kan de klemming met behulp van stelschroeven worden uitgelijnd in de x-richting (Tx), dat wil zeggen ten opzichte van de achteraanslag. Uitzonderlijke eisen worden aan de rechtheid van de bovenbalk in dit geval dus niet meer gesteld. Via de (New Standard) bombering op de onderbalk bestaat bovendien nog de mogelijkheid om, naast de doorbuiging van de machine, ook nog te corrigeren voor plaatselijke afwijkingen in de y-richting (Ty). Ook onnauwkeurigheden die in de loop van de tijd optreden als gevolg van slijtage van de machine kunnen op deze manier worden gecorrigeerd. Productieverlies en kosten als gevolg van een ingrijpende revisie van cruciale machineonderdelen wordt zo vermeden. Tegelijkertijd kan de levensduur van de machines worden verlengd.
Verschillende gereedschapssystemen toepassen
Cruciaal voordeel is dat elke kantpers volgens dit concept, met een beperkt aantal hulpstukken, zowel geschikt is voor New Standard, European Style als American Style gereedschappen en dat het ook geschikt kan worden gemaakt voor customised gereedschapssystemen. Met het Universal Press Brake Concept kan de gebruiker dus verschillende gereedschapssystemen naast elkaar toepassen en zijn keuze optimaal afstemmen op zaken als type product en bewerking, seriegrootte en omstelfrequentie. Wat dat betreft past het Universal Press Brake Concept naadloos in het press brake productivity verhaal.
Voorraden aan gereedschappen worden bij het Universal Press Brake Concept nooit overbodig. Groot pluspunt voor de gebruiker is eveneens dat het Tx/Ty-verhaal nu overal van toepassing is, onafhankelijk van het type gereedschapssysteem. Voor meer informatie verwijzen wij naar het onderdeel Technische details.

Kantpersproductiviteit
Bij een reproduceerbaar en betrouwbaar (dus voorspelbaar)kantproces draait het om de combinatie van kantpers en kantgereedschap. Vanuit het streven naar optimale productiviteit van kantpersen heeft Wila, naast de bekende "European Style" en "American Style", een eigen gereedschapsysteem ontwikkeld.
Dit systeem onderscheidt zich door een hoge mate van;
• nauwkeurigheid
• snelheid
• veiligheid
• duurzaamheid
• flexibiliteit
Deze unieke "Wila Style" (voorheen bekend als Modufix) wordt ook door de industrie inmiddels betiteld als;“New Standard".


Nauwkeurigheid
De combinatie van New Standard Clamping en Crowning systemen biedt de unieke mogelijkheid alle cumulatieve horizontale (Tx) en verticale (Ty) toleranties –blijvend- te elimineren, door gebruik te maken van zeer exacte instelmogelijkheden.


  
New Standard gereedschappen en accessoires zijn modulair opgebouwd (max. lengte 515 mm) en worden met de hoogst mogelijke precisie bewerkt.  Zodoende is de nauwkeurigheid (en dus het uiteindelijke buigresultaat) optimaal.

Duurzaamheid
De New Standard gereedschappen zijn CNC-Diepgehard (56-60 HRc) op de buigradii en daardoor extreem slijtvast. Bij een groot aantal New Standard Clamping én Crowning modellen zijn alle druk- & aanlegvlakken CNC Diepgehard (ca. 56 HRc). Daardoor is de slijtage verwaarloosbaar en daarmee het hoge prestatieniveau voor zeer lange tijd gegarandeerd. Het New Standard gereedschapsysteem kan zowel op oude als nieuwe kantpersen worden toegepast; bij inruil van een oude machine kan het systeem worden meegenomen naar de nieuwe machine.
Flexibiliteit
New Standard Clamping én Crowning systemen kenmerken zich door een uiterst compacte vormgeving, het ontbreken van –uitwendig- bewegende delen en een uiterst eenvoudige bediening. Deze systemen worden aangeboden op 3 verschillende technische niveaus, varierend van gunstig geprijsde instapmodellen, tot modellen met een volledig geintegreerd hydraulisch bediend klemsysteem, welke het summum vormt op het gebied van:
•  nauwkeurigheid
•  bedieningsgemak
•  buigvrijheid
•  instelbaarheid
•  duurzaamheid
•  klemprestaties.

Flexibiliteit
New Standard Clamping én Crowning systemen kenmerken zich door een uiterst compacte vormgeving, het ontbreken van –uitwendig- bewegende delen en een uiterst eenvoudige bediening. Deze systemen worden aangeboden op 3 verschillende technische niveaus, varierend van gunstig geprijsde instapmodellen, tot modellen met een volledig geintegreerd hydraulisch bediend klemsysteem, welke het summum vormt op het gebied van:
•  nauwkeurigheid
•  bedieningsgemak
•  buigvrijheid
•  instelbaarheid
•  duurzaamheid
•  klemprestaties.

    

      

Tooling
Het standaard programma van Wila omvat een grote variëteit aan New Standard gereedschappen.
• bovengereedschappen (BIU)
• ondergereedschappen (OZU)
• houders (HU)
• dichtdrukgereedschappen (DDU)
Mocht dit standaardprogramma geen adequate oplossing bieden voor een specifiek buigprobleem dan bestaat er de mogelijkheid om uit te wijken naar specials als;
• bovengereedschappen (BM)
• ondergereedschappen (OM)
• dichtdrukgereedschappen (DD)
• houders voor vlakdruk- gereedschappen (HU).
Daarnaast voert Wila Custom Made varianten (B, O, OZ, RS) in haar programma. Ondanks verschillen in functie, geometrie en klemprincipe hebben alle gereedschappen uit de BIU-, OZU-, HU- en DDU-serie een aantal specifieke gemeenschappelijke kenmerken:
• Alle gereedschappen zijn vervaardigd uit speciaal voor deze toepassing samengesteld staal met hoge trek- vastheid, taaiheid en belastbaarheid.
• De gereedschappen zijn met extreem hoge precisie geslepen. Met deze precisie waarborgt Wila dat de gereedschappen volledig uitwisselbaar zijn.
• De buigradii van de gereedschappen zijn CNC diepgehard. Daardoor zijn deze gereedschappen geschikt voor het zetten van vrijwel alle materialen, terwijl de slijtage daarbij minimaal is en de levensduur drastisch wordt verlengd.
• BIU- en OZU-gereedschappen zijn zowel leverbaar voor vrijbuigen als matrijsbuigen.
• Alle gereedschappen worden in modulaire vorm geleverd, in een groot aantal standaardlengtes. Met behulp van deze sets kan elke lengte, oplopend in stappen van 5 mm, worden samengesteld.
• Alle gereedschappen zijn voorzien van een duidelijke markering met alle benodigde gegevens voor de gebruiker.

Crowning
Kantpersen (en ook zwenkbuigmachines) kennen een probleem dat zo oud is als hun bestaan en inherent is aan hun bouwwijze: namelijk het verschijnsel dat de machineframes enigszins doorbuigen tijdens het buigproces. Wordt voor deze doorbuiging niet gecorrigeerd dan dringt het bovengereedschap plaatselijk minder diep in het ondergereedschap. Dit heeft tot gevolg dat de buighoek over de volle lengte niet constant is.
In de loop van de tijd zijn er verschillende oplossingen bedacht om deze afwijking te compenseren. Eén van de oudste was het ‘opvullen’ of ‘bomberen’ van het ondergereedschap. Daarvoor werden de meest voor de hand liggende hulpmiddelen gebruikt, variërend van reepjes papier en metaal tot latoenkoper. De ervaren vakmensen boekten met deze methode resultaat, maar het was een tijdrovend karwei dat bij elk product opnieuw herhaald moest worden.
Als alternatief voor de improvisaties met papier, metaal en latoenkoper werden al snel eenvoudige mechanische bombeersystemen op de markt gebracht. Met behulp van talloze stelschroeven en daarmee corresponderende spieën kan stukje bij beetje het boven- of ondergereedschap aldus worden opgevuld. Ook dit vergt echter veel tijd en vakmanschap om tot een goed resultaat te komen.
Tegenwoordig wordt deze oplossing daarom steeds minder toegepast. Eind jaren zeventig van de vorige eeuw werd een doorbraak bereikt toen Wila de centraal verstelbare bombeerinrichting van het type CVB ontwikkelde. Op basis hiervan zijn in latere jaren verbeterde versies, op basis van Wila’s gepatenteerde CVB/D concept, op de markt verschenen. Alle op deze site beschreven uitvoeringen zijn hierop gebaseerd.

terug  |  print

zoeken