Handlaserlassen in de praktijk (voordelen, opleiding en veiligheid)

Handlaserlassen in de praktijk (voordelen, opleiding en veiligheid)

7 maart 2024

Uitnodiging!

Thema:  Handlaserlassen in de praktijk (voordelen, opleiding en veiligheid)

Locatie:  Hoekman Roestvaststaal B.V.

    Rollecate 57

    7711 GG Nieuwleusen

 

Datum: 7 maart 2024

Aanvang en duur: 13.00 – 16.30

Programma:

  • Inloop + lunch: 13.00 - 13.15
  • Lunch + welkomstwoord FDP/Hoekman Roestvaststaal B.V: 13.15-13.45
  • Start presentaties - introductie Hoekman Roestvaststaal B.V. en presentatie Snellassen B.V: 13.45-14.30
  • Start rondleiding / demonstratie: 14.30 - 15.30
  • Presentatie: Handlaserlassen: voordelen, opleiden en veiligheid
  • Demonstratie: Snellassen B.V. zal in een speciale handlaserlas cel demonstreren hoe het proces in zijn werk gaat
  • Netwerk borrel: 15:30-16.30

Open invitatie:

Voor de demonstratie gebruiken we graag voorbeelden vanuit de praktijk. Het zou leuk zijn als een aantal deelnemers een (complex) laswerkstuk mee kunnen nemen. Het kan gaan om een te assembleren onderdeel, of een onderdeel dat nabewerking nodig heeft (aangezien handlaserlassen hier ook goed geschikt voor is). Mocht je een eigen ontwerp mee willen nemen, dan verzoeken we om dit vooraf even door te geven, zodat we mits nodig een selectie maken om verschillende soorten voorbeelden te laten zien.

Over dit event:

Wat weet u al over handlaserlassen?

Het proces gaat veel sneller dan TIG lassen en geeft een hoogwaardige afwerking. Ook is het erg geschikt voor nabewerking. Maar hoe zit het met opleiden van mensen en continue beschikbaarheid van personeel, die ermee mogen werken? Hoe is de veiligheid gegarandeerd? Dit zijn vragen waar we op in zullen gaan tijdens deze middag. Handlaserlassen groeit als productieoplossing voor zowel assemblage als nabewerkingstechnologie.

Deze middag hoor en zie je de voordelen van handlaserlassen en welke randvoorwaarden nodig zijn om deze techniek succesvol en veilig toe te passen. Hoekman Roestvaststaal B.V kijkt actief naar nieuwe productieprocessen en automatisering om zijn klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Uit interesse naar deze technologie organiseren FDP en Hoekman Roestvaststaal deze middag, waarbij Snellassen B.V. een eigen las-cel zal neerzetten bij Hoekman Roestvaststaal.

Tijdens de demonstratie kunnen de deelnemers meekijken hoe het proces werkt en wat er bij komt kijken. Tevens zal er een rondleiding zijn bij Hoekman, waarbij we een kijkje mogen nemen hoe Hoekman zijn klanten voorziet van hoogwaardig laser gesneden (en (robot) gelaste) onderdelen voor kleine en (middel)grote series.

 

Let op: we hanteren een maximum aantal deelnemers van 40 (ivm de rondleiding en de demonstratie)