Materiaal Webinar: verwerken van buizen

Materiaal Webinar: verwerken van buizen

2 maart 2023

Datum webinar: 2 maart 2023

Tijdstip: van 10:30 uur tot 11:30 uur

Spreker: Hans Holtkamp - Hoofd Klant Technische Dienst bij Tata Tubes Nederland

Moderator: Gert Jan Arlman - FDP

 

De materiaal webinar: "Verwerken van Buizen" wordt verzorgd door de heer Hans Holtkamp, die door zijn jarenlange ervaring met talloze klantbezoeken, zowel vanuit theorie als vanuit de praktijk, zijn ervaringen kan delen op het gebied van het gebruiken en verwerken van buizen in verschillende applicaties.

In deze 'buis' editie van onze materiaal webinars, wordt ingegaan op welk type buis er nodig is voor verschillen applicaties en omgevingen. Er wordt gekeken naar verwerkings- en assemblage methodes en de invloed van de buis zelf op het proces.

Een aantal bedrijven kijken op dit moment naar het vervangen van naadloze buizen door gelaste buizen (door verminderde beschikbaarheid van naadloze buiten in de markt). Tijdens dit webinar zal onder andere worden gesproken over de kostenvoordelen die hiermee te behalen zijn, maar ook de randvoorwaarden die nodig zijn voor zo'n verandering.

Ook komen de voordelen van geautomatiseerde prodcutie en assemblage voorbij, met daarbij de eisen die gesteld dienen te worden aan de buizen om het geautomatiseerde proces soepel te laten verlopen.

Mocht u vooraf vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u deze inzenden. We zullen deze vragen gedurende of aan het eind van de webinar (zoveel als mogelijk) beantwoorden.

Over Tata Steel Tubes

Tata Steel Tubes Nederland produceert stalen, gelaste buizen en heeft bestigingen in Oosterhout, Zwijndrecht en Maastricht.

Tata Steel Tubes produceert ronde, rechthoekige, vierkante, speciale profiel en precisie buizen, die voldoen aan hoge kwaliteitseisen. De grootste afzetmarkten zijn de automotive-, bouw/constructie-, agri- en verwarmingssector. De buizen zijn ook terug te vinden in hekwerken, machines, stadions, rollerbanen, auto's (hoofdsteunen, stoelen, chassis), vrachtwagens en vele andere producten.