Webinar 3: Warmwalsen en direct sheet plant (DSP)

Webinar 3: Warmwalsen en direct sheet plant (DSP)

18 februari 2021

Webinar 3: Warmwalsen

In een warmbandwalserij worden plakken van ca. 225 mm gewalst tot een dikte van 1,5 tot 25 mm. Naast een algemene uitleg over het walsproces wordt in dit webinar een aantal essentiële aspecten van het warmwalsen nader toegelicht.

In de direct sheet plant wordt in 1 lijn uit vloeibaar staal een rol geproduceerd. Dit is een geïntegreerde installatie bestaande uit een giet-sectie en een wals-sectie.

Datum: donderdag 18 februari 2021  11.00 12.00 uur

In samenwerking met Tata Steel organiseert FDP een serie van 5 webinars over de vervaardiging van staalproducten. Dit is de derde webinar in deze serie. De webinars sluiten op elkaar aan, daarom adviseren wij u om alle webinars te volgen.

Doel bij deze serie webinars is u een inzicht te geven in de productie van staal en de installaties die hiervoor gebruikt worden. Eigenschappen van de producten in de diverse processtappen zullen op een toegankelijke manier worden toegelicht. De volgorde is conform de productieroute van staal en begint dus bij staalfabricage en wordt afgesloten met het verzinken.

Docenten: Jan Driessen - Tata Steel en Egbert - Jansen FDP

Deelname is voor FDP-leden kosteloos.