Webinar Hydroforming

Webinar Hydroforming

10 april 2024

Uitnodiging!

Thema: Hydroforming: een lage kosten alternatief voor (kleine) series van complex gevormde materialen

Webinar

Spreker: Bastian Wesselmann (Directeur FF Fluid Forming)

 

Datum: 10 April 2024

Start: 11.00 – 12.00

Tijdens deze webinar zullen we meer leren over de voordelen van het hydroform proces bij het maken van onderdelen met een complexe vorm

Hydroforming is een kosten effectieve oplossing bij het dieptrekken van vervormbare metalen, zoals aluminium, roestvast staal, laag gelegeerd staal, messing etc. Producten gemaakt door middel van hydroforming kenmerken zich door de hoogwaardige oppervlakte kwaliteit, geoptimaliseerde vorm en gewicht en de hoge interne stijfheid.

Het hydroform proces is een speciaal type pers-vervormingsproces, waarbij een water-olie emulsie wordt gebruikt om op kamertemperatuur metaal te vervormen in de vorm van het te persen onderdeel. Dit soort onderdelen kunnen worden gemaakt met een lagere stuksprijs dan wanneer je traditionele geperste onderdelen maakt. Tevens laat het proces het toe om complexe vormen te persen, waardoor je las-stappen kunt overslaan, door bij het ontwerpen meerdere onderdelen in 1 onderdeel te integreren.   

Deze technologie wordt veelvuldig gebruikt in de automotive industrie, maar biedt ook uitstekende oplossingen voor andere industrieën, zoals huishoudelijke producten, de medische industrie, voedsel producerende machines en zelfs de ruimtevaart.

Open invitatie:

Mocht u onderdelen hebben, waarvan u overweegt om deze via hydroforming te maken, dan kunt u hierover vooraf een vraag insturen. Uw vraagstuk zal dan tijdens de webinar worden behandelt, of de heer Wesselmann zal direct contact opnemen voor een gedetailleerd advies.

Over FF Fluid Forming:

FF Fluid Forming is een bedrijf dat gespecialiseerd is in Hydroforming. Dit is een hoge druk vervormingstechniek, welke gebruikt kan worden voor dieptrek onderdelen. In tegenstelling tot dieptrekprocessen via specifieke dieptrekpersen, gebuikt dit proces water-olie emulsies, die ervoor zorgen dat door middel van hoge druk de plaat de vorm aan zal nemen van de mal eronder. Op de website van FF Fluid Forming kun je meer informatie vinden over het bedrijf, de machines die zij maken, prototyping services en voorbeelden van onderdelen die gemaakt zijn door middel van hydroforming.